Despre yoga

ALT02509

Yin yoga

Un tip mai nou de yoga, pasiv și calm care îmbină principii ale medicinei tradiționale chineze cu asane (posturi). Spre deosebire de celelalte tipuri de yoga care folosesc asane și acționează la nivelul mușchilor, yin yoga se focusează pe țesuturile conective (fascii, tendoane, ligamente etc), eliberănd tensiunile de la nivelul acestora și lucrand totodată pe meridianele din medicina Chineza (ficat, stomac, rinichi etc). Posturle se țin în general pentru perioade mai mari de un minut.

Yoga by andrada
Yoga by andrada

Tu știi ce tip de yoga ți se potriveste? Citește mai jos:

Hatha Yoga

Este o practică veche care se focusează pe asane (posturi) și exerciții de respirație în vederea îmbunătățirii posturii și a canalizării energiei vitale (prana) în corp. Ideea de bază este atingerea stării “yoga”(uniune) pornind de corpului fizic. Este o practică ideală pentru începători și oricine preferă o practică mai statică deoarece posturile sunt ținute pentru un număr mai mare de respirații profunde.

Vinyasa Yoga

O practică dinamică de yoga derivată din Ashtanga yoga. O formă de yoga mai creativă care leagă mișcarea cu resirația în vederea atingerii echilibrului trup-minte. Posturile curg una dupa alta ca într-un fel de dans ce te ajută să fii prezent pe toată durata practicii. Vinyasacrește flexibilitatea și rezistența, calmând mintea

Pranamyama și meditație

Pranayama sau tehnicile de respirație sunt parte din practica yoga ,folosite în general pentru a te aduce cu focusul în prezent, a regla sistemul nervos, a energiza sau relaxa (în functie de moment și tematică). Meditatia face de asemenea parte din practica yoga, este un exercitiu mental care te ajută să te echilibrezi la nivel fizic și emoțional, crește concentarea, reduce stresul, relaxează.

Sound healing

Terapia prin sunet presupune folosirea diverselor instrumente precum gongul sau boluri tibetane. Implică folositea frecvențelor sonore pentru a crea o atmosfera terapeutică care promovează relaxarea profundă, eliberarea emotională și balansarea sistemului nervos