Despre mine

Yoga by andrada
Yoga by andrada

Lasă yoga să-ți lumineze calea!

Practicantă și instructoare de yoga certificată US Yoga Alliance. Sunt pasionată de mișcare și adepta unui stil de viață sănătos. Lucrez într-o corporație în domeniul financiar și mă dezvolt în paralel ca instructor de yoga.

Am avut dintotdeauna o deschidere spre spiritual. Sunt o fire curioasă și mereu interesată să privesc dincolo de aparențe. În 2013 am început să practic meditația de tip mindfulness și am pornit pe drumul cunoașterii de sine. În cautările mele am întalnit yoga câțiva ani mai târziu. Culmea este că în timpul primei mele practici de yoga  (Yin yoga mai exact) mi-am spus că nu voi mai repeta experiența. Era ceva cu totul diferit pentru mine și nu înțelegeam de ce trebuia să stau atat de mult într-o postură inconfortabilă, timp în care mintea mea fugea peste tot. Cu toate aceastea, după practică mi-am dat seama că mă simțeam mai bine, aveam mai puțină tensiune în corp, eram relaxată. Acest lucru m-a intrigat și am decis să acord o a doua șansă, așa am ajuns la clase de Hatha și Vinyasa yoga care mi-au stârnit interesul din ce în ce mai mult.

Yoga by Andrada

Un mod de viață, un mod de a fi.

Practic și predau mai multe tipuri de yoga (vinyasa, hatha , yin, restorative). Consider că pentru un instructor practica personală este cheia. Înca am o preferință spre tipurile mai dinamince de yoga precum Vinyasa și Ashtanga. Practic pranayama, îmi plac mult Yoga Nidra, Kundalini Yoga și meditațiile cu mantre. Din punctul meu de vedere nu există yoga “sportiva”, yoga presupune o combinație între mai multe elemente ca asane, pranayama, meditația și este un mod de a viață, un mod de a fi.

Proces de învățare continuu.

Pe mine personal yoga m-a ajutat atât pe plan fizic prin creșterea mobilității și flexibilității, însă în primul rând pe plan emoțional și psihic. Dispunând de o minte hiperactiva, m-am confruntat mult timp cu stări anxioase, îmi făceam griji din orice. Yoga m-a invățat să-mi ascult corpul, să fiu prezentă și atentă la nevoile și emoțiile mele, s-au diminuat stările anxioase și mintea mea s-a linișitit, am invățat ce înseamnă să accept și să eliberez nevoia de control. Conectându-mă mai mult cu mine, am ajuns să mă valorizez mai mult și să am mai multă încredere in mine. De asemenea, printre schimbările survenite s-au numărat și schimbarea alimentației și a programul de somn. 

Conștientizând toate aceste beneficii pe care yoga le-a avut asupra mea și din dorința de a-i ajuta pe ceilalți, am decis sa și predau. Așadar, începând cu anul 2021 am urmat cursurile Yoga Academy Romania, partcipând la 2 teacher traininguri și diferite workshopuri pana in prezent. Am încept sâ predau din august 2021.

Sunt mulți profesori care m-au inspirat și mă inspiră în continuare, în primul rand le multumesc celor care m-au format. Consider că procesul de învățare este unul continuu și contribuie la consolidatea unui stil propriu și autentic.